Windpark De Veenwieken is een initiatief van De Wieken en Raedthuys Windenergie. Wij werken samen aan een plan voor de plaatsing van 10 windmolens tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg.

 • Windpark De Veenwieken
  Windpark De Veenwieken

   

   

   

 • Windpark De Veenwieken
  Windpark De Veenwieken

   

   

   

Windpark De Veenwieken

bijgewerkt: 16 oktober 2018


Welkom op de site van windpark De Veenwieken


De Veenwieken is een initiatief van De Wieken en Raedthuys Pure Energie. Wij werken samen aan de plaatsing van 10 windmolens tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg. Het gebied ligt deels in de gemeente Hardenberg en deels in de gemeente Ommen.


Stand van zaken 

Er worden voorbereidingen voor de bouw van de windmolens getroffen. De verwachting is dat in de tweede helft van 2018 de bouw begint, met het aanleggen van de wegen en kraanopstelplaatsen. De start van de bouw van de windmolens zelf staat gepland voor de eerste helft van 2019. Dat is op hoofdlijnen de huidige planning, die nog wel onder voorbehoud is.

Op 26 juni 2018 is een inloopavond georganiseerd over de bouw van het windpark. Een terugkoppeling daarop, informatie over de planning en de routes voor bouwverkeer en het transport van de grote windmolenonderdelen leest u bij 'Nieuws'. Meer over de stand van zaken leest u ook in de nieuwsbrief van juni 2018. Klik hier om deze nieuwsbrief te lezen.

Inmiddels heeft de Enercon E-103, het type windmolen dat voor Windpark De Veenwieken wordt gebouwd, het zogeheten typercertificaat gekregen. Lees meer hierover onder 'Nieuws'.

 

Op de hoogte blijven/vragen

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Bent u op zoek naar informatie, maar kunt u deze niet op deze site vinden, neem dan contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website.

 

Namens De Wieken                                          

Willem Jaap de Vries

Namens Raedthuys Windenergie

Dirk Jan Matthijsse

De Wieken

 

Raedthuys